De provincie voorziet bijna 476.000 euro subsidies voor de aanleg van de fietspaden langs de Langedijk en Oude Vorstseweg in Laakdal. Daarmee betaalt het provinciebestuur 40% van de kosten.

"We willen gemeentebesturen steunen om een goed functioneel fietsroutenetwerk uit te bouwen. Zo moeten inwoners vlotter en veiliger met de fiets naar het werk, de school of de winkel kunnen."// aldus gedeputeerde voor mobiliteit Inga Verhaert.*

       

De provincie wil meer veilige, comfortabele en goed onderhouden fietspaden. Ze legt daarvoor zelf fietsinfrastructuur aan, maar geeft ook subsidies aan gemeentebesturen voor de aanleg of de verbetering van fietspaden op gemeentewegen.

De provincie wil zo een functioneel fietsroutenetwerk ontwikkelen voor woon-werk-, woon-school- en woon-winkelverkeer.

(schepen Frank Sels, Burgemeester Tine Gielis, gedeputeerde Ludo Helsen, gedeputeerde Inga Verhaert)

Eerste gedeputeerde Ludo Helsen uit Laakdal/: “De gemeente Laakdal heeft dankbaar gebruik gemaakt van deze subsidie. Momenteel zijn er immers geen fietspaden langs de Oude Vorstseweg en Langedijk. De aanleg van het nieuwe fietspad betekenteen aanzienlijke verbetering voor de fietsers tussen de woonkernen Eindhout en Vorst.”/

De provincie geeft subsidies voor 40 % van de aanleg van het fietspad. De gemeente Laakdal koos voor een ontwerp in rode asfalt dat het comfort van de fietsers ten goede komt. Als alles vlot verloopt, starten de werken in het najaar.

Meer informatie: www.provant.be/fietsen